Morgonpigg?

Jag somnade halv 5 och nu sitter jag uppe redan... vet inte om det är en så bra ekvation egentligen...

Men jag ska få mina nycklar idag kl 10, jag som valde tid, och jagtycker det känns skönt! Skönt att äntligen få komma "hem" och inte bo så provisoriskt.
Förde nyss över pengar till hyra och disposition.. och såg valutakursen.. inge kul alls ju! Känns som om jag kommer förlora en hel del på dispositionen. Eftersom kronan förhoppningsvis stärks lite under våren. Men jag har ingen koll på vad som förväntas hända så får väl bara vänta och se, måste ju betala hyran i vilket fall...

Men men
Jag ska packa ihop mina saker nu och sen ta mig hem till Wiedner Hauptstrasse =)

                 

Tandem

Ja ni vet en sådan där cykel där den ena bara kan sitta bakom och åka med, det är en bra tycker jag .
Därför har jag skaffat mig en i form av en tjej dock...Vi ska hjölpa varandra. Hon mig med tyskan och jag henne med svenskan.
Och idag träffades vi och fikade och det var jättetrevligt! =)
Vi hade massa saker gemensamt och det gick jättesmidigt att prata så jag är jätteglad =) Vi ska försöka träffas en gång varje vecka och varannan gång prata tyska och varannan svenska.

Att det dessutom var bra väder, hon visade mig ett bra café med god latte, det är fredag och jag flyttar imorgon har gjort att jag är ganska glad =)

Puss!

Servus =)
Nu är tyskan slut och vi lyckades få en bild på alla =)

Tror dock inte någon av oss är nöjda med den... men den finns i alla fall.
Vi skrev ju provet igår också och jag fick en 2:a 2 poäng från en 1:a som var bäst.
Men jag får väl nöja mig =)

Tyska

Nu är tyskan typ klar, bara morgondagen kvar men det är ju typ bara avslut så känns inte så himla jobbigt.

Skulle gärna kunna mer tyska... visst pratar ngn tyska med mig och verkligen anstränger sig för att jag ska förstå så går det väl ganska bra.. men hör jag folk prata på tåget så går det inte vägen alls... men det kommer väl.. Kan ju mer nu är för tre veckor sen i allafall !

Jag och Carro var lite kulturella och gick på museeum idag, vandrade i affärer och åt lunch på Nachtmarkt ( en stor marknadsgata där man kan köpa det mesta och som dessutom har massa små bra restauranger.
Vi delade upp oss efter en stund och jag började en av mina promenader.
Var på jakt efter en te affär, kan tänkas att det finns på Nachtmarkt men hann inte kolla där och hittade ingen på alla de smågator jag vandrade på heller så får klara mig utan chai ett par dagar till.. hur det nu ska gå.. =/

Men jag flyttar snart =) ( skrev jag det i förra inlägget också? ) Men jag är så glad =) Ska bli så himla skönt!

Natti natti alla!

Tyskaprov

Antar att jag är en morgonbloggare..
Misstänker att jag dessutom skulle vara en väldigt ontressant bloggare om jag bloggade så fort jag kunde jämt.. eftersom jag alltid verkar vara vaken längst och fortfarande går upp tidigt, Då skulle min blogg alltid vara uppdaterad när någon gick in på den..
Men det orkar jag ju inte så nöjer mig med att skriva mitt morgoninlägg och kanske kanske ett till i eftermiddag...

Jag ska iväg och skriva "slutprovet" på tyskan nu.. Vår lärare påstår att det är väldigt lätt vilket gör det väldigt pinsamt om jag missar det... Så får väl inte missa då.

Annars.. typ inget alls...
Carro och jag har väl en plan på att hitta på ngt idag eftersom vi troligen inte behöver plugga ngt men vi får se vad det blir.

Hoppas att alla får en jättemysig dag ! =)


Handys

Glömde ju alldeles bort att berätta detta igår =)

Ich habe kaufen ein Handy... Alltså Handy, ett fantastiskt töntigt ord, det känns lite som om de har skojat till annonserna när man ser en reklamskylt med reklam för den nya "Handyn"

I allafall
Jag slog på stort och köpte en helt fantastisk ny mobiltelefon igårDet är ju då den till vänster som är den nya och den har absolut inte en endaste extra funktion över huvudtaget =)
Eller jo den har ficklampa, vilket i princip är det enda jag inte lyckats hitta på min andra fina svarta Handy.
Så de små liven kompletterar varandra perfekt!

Anledningen till detta ytterst viktiga inköp var att alla från sverige nu kan sms:a hur mycket ni vill utan att det kostar en krona, om ni har comviq kompis såklart och jag kan svara från mitt österrikiska utan att spendera en förmögenhet =)

Nu ska jag skynda mig, är nästan sen ju!

Faschingsdienstag

Faschingsdienstag var det tydligen igår =)

Det går ut på att man äter munkar med sylt i och klär ut sig, mest för att det sammanfaller med sista dagen för Karnevalen i tyskland och italien i allafall.. har inte sett någon Karneval här i Wien så tror inte att det är samma sak i Österrike..
Men jag kan ha fel om Italien och Tyskland också. Klockan är ju bara halv åtta än så länge och min hjärnverksamhet har sovmorgon fram till åtta!

Jag , Carro, Karin och resten av folket från tyskagrupperna (vi är tre grupper) var i alla fall ute och firade denna Faschingsdienstag igår och då såg det ut så här:

 
                                
Linslusen heter Will och kommer från England... han hamnde med på 4 av sex kort...
Och Karin Och jag körde på våra Venedig masker.. men det vart lite varmt efter en stund... bara aningens sådär, så vi hittade på innovativa lösningar som hårband och halsband istället.


Och så har vi Indigo (uttalas injidigo typ....kommer aldrig lära mig) och ngn jag vinte vet vad han heter och finska Anni =)

Nu ska jag äta lite mer frukost, vakna till och sen till tyskan... men vill helst bara sova...
Kram

och juste...

Kom ju på en sak till som till som skiljer Stockholm och Wien..

Jag känner mig inte kort! Kan se över huvudet på folk på stan och får inte endast armbågar i huvudet på krogen!
Karin som också är kort instämde så det är inte inbillning inte!

Var bara det =)

vardag typ.. =/

Sådär, då har jag skrivit in mig i staden =)
Känns väldigt skönt i magen och dessutom har det löst sig med CSN så mina pengar ramlar in på torsdag 34 000.
Ska försöka att inte slösa bort allt på en gång....

Och jag kom dessutom på att det är Fettisdagen imorgon!
Funderar på om jag ska baka, köpa ngt liknande eller köra på det nyttiga "semmel" alternativet här i Österrike som är typ småfranska...
Men egentligen så heter det ju Fettisdagen och inte semmeldagen så det är nog egentligen helt rätt att äta vad som helst bara det är massa fett i =)

Nu ska jag tvinga mig ut i kylan köpa lite mat till ikväll!
Kram

Godmorgon =)

Bara ett snabbt morgoninlägg under frukosten...


Dock inte från solen och frukost med latte  =)

Att det ska vara otroligt jobbigt att gå upp på morgonen, känn sju som om det ligger ett helt hus över mig och att nggn står redo med en slägga för att drämma till mig huvudet och ned i sängen så fort jag är på väg att gå upp..
Men nu är jag uppe =)

Tänkte bara berätta att jag var och träffade Romana, tjejen jag ska flytta in hos igår och hon skrev på lite papper och så kollade jag på rummet igen och hon visade lite småsaker som kunde vara bra att veta.
Hon sa dessutom att hon förmodligen inte skulle vara hemma så himla mycket så jag troligen kommer bo själv en del.
Det känns bra tycker jag =)
Det ska bli jätteskönt att flytta och få min fasta punkt i Wien nu, så man kan packa upp alla sakerna. Romana frågade om hon trodde jag fick plats i två stora skåp.... äum... då jag endast har 20 kg med mig så skulle jag nog tro det =)

Men men
ska rymma och borsta tänderna och sen iväg på tyskan.. är ju sen snart ju !

Kram

Venedig

Sådär =) Då är vi hemma igen.
Det har varit jättekul och jättefint och jag har tagit jättemånga dåliga kort, för det är en liten hobby jag har...
Men fick väl till ett par kanske som jag kan visa.

För det första så var tåget urgammalt, för det andra så var vi typ 95 st studenter och det var fri bar...
Vi dock sova i vagnen som låg längst bort från barerna och "party waggon" vilket först kändes långt, men sen när man ville sova så var det ju hur bra som helst! Skulle inte velat sova i de som låg närmare.. det vart aningens fullt och skabbigt i dem rätt fort.
I the party waggon, man kunde i allafall skylla på tåget när man inte kunde dansa rakt... fast det var faktiskt tågets fel de flesta gångerna. På vägen dit så var det jättefullt men på hemvägen så var det nästan tomt för alla var så trötta.Frukost i solen!! Hur länge har man inte längtat efter att få äta det!Och en liten bit av Venedig =)

Och ja, En italiens matmässa med gratis vin och mat, hur hamnar man där?

1: man måste vara väldigt ivrig att vilja smaka onyttiga bakverk
2: man måste våga hoppa på en båt som kanske går till flygplatsen...
3: man måste tro på att insidan betyder mer än utsidan =)Vi hamnade i allafall på en matmässa =)
Och åt tills vi dog, man kunde ta hur mycket som helst av allt och allt var gratis, båturen dit, inträde, mat och vin =)Och kolla vad jag hittade =)
En korv smaksatt med vinet! Borde ju ha köpt men kom inte på att jag borde gjort fören nu =(Venedig har otroligt många fina hus... inget snack om den saken.
Men det är en väldigt sliten och gammal stad också.. inga nya hus alls...Och det var ju karnevalen, så alla gick runt med masker och kostymer överallt =)Och vi ville ju inte vara sämre! Har ingen bra bild på mig så får låna av Carro sen när jag hinner.
Jag har lite bråttom, ska nämligen träffa Romana, tjejen jag ska flytta in hos om en dryg timme och ordna upp alla detaljer.
Ska berätta lite mer och venedig sen!

Kram

bara en grej tillDetta är det jag har med mig på Venedigresan =)
Carro har lika lite... jag undrar om några andra har lika lite eller om det är ngt fel på oss...

Karokekväll och inskrivning

Ja i onsdags skrev vi in oss, alla erasmus som vi känner vilket är de som läser samma tyskakurs som oss var där, eftersom det var enda tiden som vi kunde skriva in oss eftersom tyskakursen ligger samtidigt som inskrivningstiderna alla andra dagar.

Jag använde mitt fula kort =) men fick ett gult papperskort i strl A6... vet inte riktigt vart jag ska lägga det.. går lixom inte ned i en plånbok...Men det löser sig nog =)
Måste nog ändå köpa en nördigt stor plånbok för att orka betala med mynt, allstå encentare? Jag förstår inte grejen...

På kvällen var det erasmus kväll på ett ställe som heter Loco med Karoke =)Det här är Karin (vår nya kompis) Carro och Jag


Jag och Karin sjunger KarokeTyckte att det var dags att ni fick se en bild på min Buddy också... har ju umgåtts med honom, Carros buddy och deras kompisar större delen av veckan.
Så han till höger, Stefan är min buddy och sen är det hans kompis till vänster.

Så lite bilder =)
Har egentligen massor, men jag är lite seg och jag kan ju inte pressa in massor med bilder i samma inlägg ju.

Nu ska jag äte lite middag och sen rymmer jag och Carro till Venedig =)

Kram

Skillnad mellan Wien och Stockholm

Jag har varit lite lat med att skriva i bloggen och insåg dessutom att jag inte berättat de största skillnaderna mellan Wien och stockholm

1: Alla väntar på grön gubbe trots att inga bilar kommer, med alla menar jag 90 %
2: Tågen går med 3 min trafik =)
3: Allt är stängt på söndagen.

Det var det jag kom på nu i allafall.. återkommer med flera senare =)

Maskerad

Japp, idag så hade vi lite maskerrad på tyskakursen =)
Dock var de turkiska tjejerna inte där... tror att kvällen igår tog lite hårt på dem.
Dock var alla andra som var ute på på plats i de andra grupperna.. så lite illa av dem =/

I alla fall, vi klädde ut oss idag...Det är alltså Denis (vår lärare), carro, nazarena (nya italienska tjejen) och jag =)

Nu ska jag sova!
sov gott

Vill ha vår och sol!!Jag vill ha vår!
Jag vill ha sol!
Vill inte var sådär blek som till höger längre och den till vänster är ju bara i början på sommaren och man ser så sjukt mycket piggare ut!
Vill ha sol!!!!

Lite humor =)

Har ju varit lite segt med inlägg..

Men men
I dag när jag satt och stoppade in tyska beskrivningar på lägenheter i en liten snabb översättare som Carro tipsat mig om. Kom jag över de här meningarna i en annons.

"separat toalett i rymden"

Oh, tänkte jag , vem vill inte testa en sån =)
Jag menar, jag trodde sånt bara för för Fuglesang och hans kamrater och så kommer jag över värsta chansen här i Wien!

Jag fortsätter läsa och får en liten snabb beskrivning av dem som bor där: "gänget är rymliga och välutrustade"

Allstå, jag kunde inte sluta skratta!  Och jag menar vem vill inte bo här? Den har ju allt!

Jag kom dock på att jag inte visat ngt av vårt boende alls, så här kommer en liten bild på rummet som jag och Carro delar =)Hur tycker ni att det ser ut?

Kram

Alla stjärtans dag

Idag har jag och Carro firat Alla stjärtans dag och min försvunna namnsdag =)
Tills för några år sen hade jag ju faktiskt namnsdag på Alla hjärtans dag men de tog bort det namnet för några år sen. Inte Mikaela då alltså utan ett annat mer likt Valentin.
Men eftersom vi känner oss lite ensamma här nere så firar vi Alla stjärtans istället, Carro lyckades nästan övertyga en av killarna igår om att det var en riktig dag, tills jag kom och förstörde ;)

Detta har vi gjort genom att gå ut och äta middag ute.

Vi gick till ett suschiställe som vi hittade när vi gick runt och letade efter Ferdinand i torsdags. Det är ett sådant där ställe där suschibitarna åker runt på ett band.
Det fanns massa annat än suchi också, massa frukt och olika friterade räkor och olika sallader. Massa saker helt enkelt!
Och det var buffé så jag och Carro åt  väl nästan ihjäl oss!

Och här hade de redan varit och burit bort typ 4 tallrikar var....

Och sen har vi suttit hemma och kollat på schlager hela kvällen. Vihade en plan på att gå ut... men orkade inte riktigt för båda vart så otroligt mätta av all mat!
Det var ett riktigt bra ställe, så ska lägga på minnet vart det låg. Inte så svårt iofs.. ligger på samma gata som vi bor just nu. Bara lite längre ned.

Hoppas att alla har haft en jättebra dag!
Tycker om alla massor!

William, Matilda, Pappa och Mamma kan kanske få varsinn extra stor  Kram idag!
KRAM!

Väckt av ljudband

usch, klockan 9 imorse ringde telefonen här hemma. Jag fick ett ryck och innan jag visste vad jag gjorde stod jag bredvid telefonen och visste inte riktigt vad jag gjord där. Jag tror inte ens att jag vaknade ordentligt fören jag stod upp och tittade på telefonen och insåg att det var den som ringde och inte något brandlarm eller liknande.

Carro som sover precis bredvid telefonen muttrar om att jag inte ska svara, vilket jag troligen aldrig skulle våga ändå. Och så går telefonsvararen i gång och personen lämnar ett meddelande på tyska, kändes som om vi satt på tyskalektionen och lyssnade på en hörövning.. Uppfattade dock inte så mycket förutom Guten morgen och blumen =) Så får kanske träna lite mer på att lyssna på våra hörövningar.

Jag kunde såklart inte somna om efter det här, så gick upp och tog en dusch för att få bort röklukten och sen äta frukost och mysa för mig själv. Räknade inte med att Carro skulle vakna än på ett par timmar.

Och då till en annan grej.
I torsdags knackade det på här hemma och jag öppnar och då står det en budkille där ute som frågar om jag kan ta ett paket till vår granne efter som han inte är hemma, jag tar för givet att det är grannen rakt över och säger att det kan vi väl göra. Så skriver på att jag tagit emot och allt.. och sen säger han att det är till nr 3 vi bor i nr 7 och går iväg..
Jag kollar snabbt över hallen och ser att grannen rakt över bor i nr 8 så då måste jag ju ta reda på vart nr 3 ligger. Det visar sig att det är husvärden som bor i nr 3, vilket känns sådär då jag är ganska säker på att vi inte bor här riktigt lagligt. Men vi tänkte att vi kan nog prata oss ur det om det kniper och hoppades på att de skulle komma och hämta paketet snart.
Men vi vi har knackat på varenda dag och ingen har svarat och lappen som budet lämnade har suttit kvar utan att ngn har rört den. Men nu vid typ 12 så knackade en liten dam på och kom och hämtade paketet. Hon hade en hel konverstion med mig på tyska där jag sa tre ord typ hej, ja och hej då =)
Jag och Carro är så bra grannar så... Även om vi knappt pratar tyska eller egentligen bor här eller så...

Men men.. det var bara en liten historia. Har varit lite skraj att det ska bli ngt problem med det där paketet.. Men nu löste det sig ju hur bra som helst =)

Ska kanske ta tag i dagen... Har bara läst och läst.. vill att boken ska ta slut så jag slipper tänka på den!

Kram

Jag är en så hjälpsam granne =)
Här om dagen typ 2 dagar sen, typ torsdags så knackade det på här hemma och jag öppnar

Ich habe Gewhonen =) typ...

alltså klockan är 4 på morgonen så om grammatiken inte stämmer helt, bråka inte med mig.. grr

har precis kommit hem från en väldig trevlig kväll, klockan går så sjukt fort helt plötsligt är den bara 3 utan att man vet vart tiden har tagit vägen!
Vi har hängt med våra buddyes och deras kompisar, vilket har varit väldigt trevligt. Vi har hunnit med att dricka österrikiska shottar, äta speciell österrikisk mat, spela spel och lyssna och prata tyska =)
Kanske inte den bästa tyskan, men försökt i alla fall.. stapplande och stammande men de verkar förstå det vi säger i alla fall =)

Jag höll mig ifrån att dricka och vara ute lika länga som förra helgen då jag inte gillar dagar som bara försvinner.. så jag hoppas på att kunna vakna i allafall runt 12 senast imorgon!

Här i allafall spelet jag vann .. typsikt österriksikt enligt de jag spelade med.. men jag tror nog att det finns i sverige med.. banka ner spiken så fort som möjligt med den smala änden av hammaren och den som förlorar bjuder på en shotrunda =)Nu ska jag krypa i sängen!

Misses u all!
nighty =)

Min dag i bilder =)

Hej hej!

Nu har jag precis.. nej inte riktigt sant,  har hunnit duscha och göra tyskaläxan också.. men i allafall nästan precis kommit hem från en trevlig dejt med en 67 årig man =) Både jag och Carro var på dejten så dejt var det kanske inte, men en väldigt trevligt var det.

Servitören bjöd på en liten drink efteråt =) Sånt händer ju aldrig hemma.. men äter kanske inte ute så ofta heller.

Jag tänkte ge en liten resumé av dagen, för jag är lite för trött för att skriva så mycket.
Men tänkte att med bilder så blir det i allafall lite roligare =)Här sitter jag och Carro på tyska kursen =) Vi är så flitiga så, pluggar på rasten också  och äter banan, för det gör alla svenskar!

Efter Kursen så bestämde jag mig för att gå från TU Wien till lägenheten jag ska flytta till sen för att se hur lång tid det tog.


Här är Karlsplatz och man ser huvudbyygnaden av TU skymta bakom träden.Och det här är också en del av skolan, den är utspridd på massa ställen så... lite rörigt att hitta.Gatan jag ska bo på ligger på samma gata som skolan så jag vandrade och vandrade tog ca 20 min och sen var jag framme vid mitt hus =) Här ska jag bo!

Men jag tänkte.. undra hur lång tid det tar att gå hem dit där jag bor nu? Så jag fortsatte vandra...Och vart jätteglad när jag såg blå himmel =)
Och när jag såg en litet rosa kuligt hus.. Ni får lista ut själva vad som står på det =)

Men sen så gick det värre... Hamnade i helt fel distrikt verkade det som.. och jag blev lite skraj och vadnar lite till.. gick i säkert 40 min eller så och tänkte till slut att jag letar reda på första bästa transportmedel.. typ buss eller så och så åker jag ngnstans istället.
Då ser jag plötsligt två franska killar som läser tyskakursen steg 2 på samma ställe som oss... och jag blir full i skratt och tänker att vad gör de ute på samma villovägar som jag.. Jag är ju långt bort från all civilisation.. typ
Men då dyker den här ingången upp och jag känner mig ganska dum...Har ingen aning om hur det gick till.. men på ngt sätt hade jag lyckats gå tillbaka och runt.. men jag svär att jag typ aldrig svängde...
Men men

Det var min dag det!

Puss

Passfoto !

Haha

Det är lika dåligt väder idag som igår =(
VIlket ledde till att man inte så så jättesnygg ut, för det blåser och är kallt och ansiketet får stå ut med allt vilket leder till att  det rött och flammigt och att sminket försvinner på 2 sekunder.
Trots det tyckte jag att det var en bra idé att ta foton som man ska ha på SkolIdkortet m.m....
Ärligt.. jag ser ut som de där hemska polisbilderna de letar fram på kändisar när de inte skött sig ngt vidare...Jag är lite sugen på sol och vår.. vill inte se sådär blek och vit ut längre =)

Förstår inte att jag visar en så hemsk bild heller... Men men jag ska sätta mig ned och plugga tyskan nu! Har ganska många timmar kvar av de 17 000 timmar jag har bestämt mig för att lägga ned på det här!

Hej hej


Regn och snö in Vienna

Jag är lite trött, grinig, förvirrad och kall...
Men ganska glad ändå =)

Men orkar inte skriva så himla mycket, har varit på rundvandring i skolan, på tyskakurs, handlat mat och sett på lägenhet.

Lägger ut bilder istället.Det har regnat hela dagen....... så jag kände mig lite som en dränkt katt.......på vägen hem så börjar det snöa också....
... Så till slut ser jag ut som en snögubbekatt som dessutom är alldeles jättetrött.. =(

Men efter lite choklad, lite värme och prat på msn så känns allt bättre även om jag saknar alla ännu mer då...
Men men

Puss

Ensamma =)

Förstår inte att man kan vara så himla trött jämt!
Och jag har ändå sovit ganska många timmar i natt, men det ger sig väl när jag kommerut och får lite frisk luft. Ska väl egentligen bara klä på mig och sen ta mig iväg till tyskakursen.

Niko har åkt iväg hem till tyskland nu och ska vara borta i 8 eller 10 dagar... Insåg just att jag glömt hur länge han ska vara borta men men, kontentan är i alla fall att vi är ensamma i lägenheten nu =)
Antar att vi kommer göra oss lite mer hemmastadda då, även om han inte direkt kikar över axeln på vad vi gör så tänker man ju mer på vad man gör och gör kanske inte exakt som man brukar hela tiden.

Ok.. jag måste skynda mig!

Ska försöka ta lite bilder på vägen ut till tyskakursen, bara för skojs skull =)
Ska ta mer bilder hela tiden.. är dålig på det ju..

Kram på alla =)

snabb resumé =)

Idag började tyskakursen och den ligger långt ut, sista tunnelbanestationen på U3 men det tar bara vca 40 min så det är inte så himla farligt egentligen =)

Och vi har lärt oss alla hälsningsfrase du kan tänka dig, bara det att när jag ska säga dem så har jag glömt dem..
typsikt dåligt! Men jag ska plugga som ett djur, för det är skittråkigt att inte kunna tyska. Varje dag minst 17 000 timmar eller ngt sånt tänkte jag.. Tänkte inkludera sitta på kafé under dess pluggtimmar.

Vi är bara fyra stycken på tyska kursen, så det blir nästan som privatlektioner =)

Vi har också träffat våra Buddys idag =)
Åt middag på ett tydligen nyööpnat ställe som hette Freiraum, jag skulle tagit kort, men jag är så sjukt glömsk att jag glömmer att jag har kameran med mig.. =/
Det blev lite som en dubbeldejt då våra buddys tydligen kände varandra sen de var små och dessutom hade varit i Sverige tillsammans. Men egentligen så vart det väl bara trevligare av den anledningen
Sen gick vi på välkomstgrejen och hälsade på massa andra erasmusstudenter. Hittade våra I-kompanjoner från KTH och de förgyllde kvällen men att va förvånansvärt glada och roliga =) Alla pratar tyska med dig till en början så det är verkligen störande när du inte riktigt kan prata tillbaka så bra som du skulle vilja. Men som sagt, efter mina 17 000 timmars plugg och övande så kommer jag nog ha kommit igång =)

De flesta erasmusstudenter kommer från turkiet eller spanien men jag pratade med folk ifrån italien, kroatien, finland och danmark också så alla verkar komma lite överallt ifrån. Eftersom vi hittade I-folket och det sen dessutom drog dit lite fler svenska ledde till att vi till slut stod en grupp på va 8 pesoner och pratade svenska och det blev ganska uppmärksammat så vi vart lite mobbade för att vi bara pratade med varandra =/

Men men, jag behöver sova!

Saknar allla väldigt mycket!!
Massa krama!!Utekväll

Jag har varit en aningens seg idag, kom inte igång med dagen fören vid 4 tiden kanske.. =/

Det kan dock bero på att vi kom hem vid kvart över 5 imorse, och vi gick från stället vid 5 eller så, så väldigt nära att gå, känns som att det är lite som i stockholm det är gångavstånd till det mesta egentligen men om man är lat kan åka kommunalt.

Vi började vår kväll med att äta middag och lyssna på tysk schlager =) Himla trevligt och ganska flummigt. Och prövade det österrikiska spotify, vart lite deppig när större delen av min favvolista var borta för att de inte är tillåtna här, eller inte finns eller vad man ska säga. Men tysk shlager fanns det gott om så man kunde roa sig en hel del =)

Och sen gick vi ut, mötte upp två kompisar till Niko och gick till tre olika ställen. Barerna, krogarna, pubarna typ en blandning av allting var ganska små och hade inget direkt dansgolv men alla dansade överallt ändå =)

Det är aningens billigare här.. en drink för 4,8 EUR typ hälften av hemma trots att kronan är så låg. och inga köer eller inträden heller. På första stället var vi faktiskt tvungna att visa leg =) Men på resten av ställena så var det bara att vandra in!

Som sagt, vi var ute till 5 och jag vaknade 8 imorse och mådde väl kanske inte toppen direkt så jag låg och drog mig fram till halv två... från 8 till halv 2.. ganska bra jobbat. Men Carro var värre och jag hade fått stränga order om att inte väcka henne. Så hennes dag började inte fören vi 4 tiden =)När vi satt och åt vår sjukt exlusiva och exotiska middag =)En vägg på en toalett, och trots att väggarna ser ut så här så är toaletterna väldigt fräscha.. för att vara på ett uteställe =)

Nu ska jag ta och äta lite macka.. Och det känns nästan som jag vill sova sen hur skumt det nu än låter, men vi ska upp typ 6 imorgon för att ta oss ut till tyskakursen som ligger längre ut.

kramBoende

Sådär =)

Jag har ordnat boende nu för resten av månaderna, ett rum i en lägenhet som ligger jättenära Karlsplatz där skolan ligger. Vilket är superbra, tror jag. Lägenheten ligger i distrikt 5 vilket är ganska nära centrum.
Just nu bor vi i distrikt 8 vilket också är ganska nära. Den lägenheten jag kollade på i går morse låg i distrikt 16, vilket dock inte är så illa som det låter men ändå längre bort.

Jag berättade aldrig om hur den va va?

Lägenheten var fin, rummet stort och ljust och fräscht. Men köket var rätt skabbigt och trppuppgången var jätteskabbig!
Ledstängerna i trappuppgången hände lösa och ytterdörren gick inte att låsa, brevlådorna var alldeles uppbrutna.

Men killen som bodde där sa att man ändå inte behövde bekymra sig inbrott för tjuvarna trodde inte att det fanns ngt av värde i ett sådant skabbigt hus =)Niko och Carro som inspektetar brevlådornaOch trappan där stängerna hänger och dinglar =)

Men i alla fall, jag sa att jag skulle tänka på det och så åkte vi hem och kollade upp lite fler lägenheter. Niko ringde upp en tjej som hade lagt ut sin lägenhet för länge sen och den var ledig fortfarande för att en annan tjej hade dragit sig ur. Så vi åkte dit och hon var trevlig, gatan var trevlig, rummet var lite en crazy djungel men stort och ljust, 20 kvm. Det enda negativa som jag kan komma på är att hon rökte lite då och då men hon sa att hon kunde hålla sig på sitt rum om jag ville det. Jag känner mig lite fånig men jag vill inte lukta rök hela tiden.. =( Men hennes rum ligger en bit från mitt så det är ingen större fara om vi gör som hon sa.

Jag får i alla fall flytta in där i slutet på februari och får ha den till slutet på juli, så ingen stress att ta sig hem vilket den första lägenheten hade gett mig.

Så, boende klart =) Vem trodde att det skulle gå så snabbt?

Kram

Första boendet

Framme i lägenheten =)
Har fått internet att fungera och allt, strålande.

kl halv 2 ska jag iväg och kolla på en lägenhet som blir ledig från slutet på februari och fram till slutet juni. Den ligger lite off så jag är lite osäker och tydligen i ett område som kallas "lilla istanbul" så jag är lite osäker som sagt. Men det behöver ju inte var något fel egentligen.. kanske..

Jag och Carro lever efter filosofin förstående och flexibel =) Vi är sjukt flexibla och väldigt förstående.
Men det skulle vara otroligt skönt att hitta ngt som ligger bra och som fungerar och är fräscht och som jag kan bo i för resten av tiden så jag slipper flytta runt.
Superbra att vi kan bo här en stund och eftersom vi delar en så länge så är det ju billigare men Carro ska ju fortsätta leta så hon kanske flyttar ut tidigare.

Vädret är i alla fall bättre =)
När vi landade med planet så såg man inte marken fören man nästan landade, det var dimma ända ner men nu så är det varmare och lite småblå himmel!

Niko, killen vi bor hos ska troligen snart ta oss med ut och kolla på stan och samtidigt följa med och kolla på lägenheten så att vi inte blir lurade. Så himla smidigt det kan bli!

Massa kramar

sista dagen av de första =)

Sådär =) Nu sitter jag och Carro och bloggar och äter frukost.. Det ser precis ut som det gör när alla andra bloggare bloggar och fikar så jag tänkte inte visa någon flummig bild.

Vår "taxi" alltså killen vi ska flytta in hos idag kommer och hämtar oss om ca 40 min och då ska vi också ha checkat ut men vi är typ klarpackade så det är ingen större stress. Detta är sista dagen av våra två första och från och med imorgon så bor vi lite på riktigt här..
Jag tänkte att eftersom jag laddade över bilder från kameran, det är inte så många än men ett par stycken i alla fall, så kan jag ju visa dem nu.Här är/var vårt rum

Utsikten från vårt rum.
Det finns spårvagnar över överallt =) LIte läskiga när man inte förväntar sig att de ska dyka upp runt hörnet men ganska charmiga =)MIn tyska parlör är helt sjukt kul!
VI kan massa dumma fraser som jag såklart inte kommer på nu eftersom det är morgon och jag inte tog parlören med mig ned till frukosten.

Men tex:

Vill du spela ett parti schack?

Nej, men jag spelar gärna ett parti dam.

Känns som vi kommer få mycket nytta av de fraserna =)

Borde ju kanske skrivit på tyska, men det kommer! Inom en snar framtid!Och så här pigga (inte särskilt) var vi första kvällen... Carro håller på att somna och jag anstränger mig till det yttersta för att se pigg ut... Men vi lever i alla fall och snart flyttar vi =)
Inte lika mycket att flytta som ur våra lägenheter i och för sig, lite skillnad mellan en 20 kg väska och ca 10 lådor och massa påsar, plus möbler som lägenheten fylldes av. Och ända så verkar jag klara mig än så länge.

Nu har jag ju glömt att äta ju... ska skynda mig så jag hinner!

Matilda, hjälp mamma och pappa med msn.. de kan ju använda sin egen adress bara logga in antar jag.

Puss!

Boende =)

Alltså egentligen har vi inte gjort något alls idag...

Fast när man tänker efter så har vi det ändå.

Vi har hunnit med att maila massor och kollat på en lägenhet som carro hade funderat på men det var inte direkt ngt att ha... det luktade rök och rummet var lågt i tak, väldigt rosa, slitet och varmt.
Så vi var väldigt osäkra och kände oss lite rädda att alla rum skulle vara likadana, så vi åkte hem och mailade vidare och jag hade fått svar från en av de jag hade mailat på morgonen, dock var det bara ledigt till slutet på februari.

Men vi gick dit och tittade och killen som hade lägenheten var jättetrevlig och lägenheten jättefin så vi vart positivt överraskade då vi dragit ned förväntningarna efter morgonens nederlag =)

Många av de andra lägenheterna vi mailat till har varit möjliga att hyra från början på mars så vi bestämde att vi tar det här, och delar dessutom så då blir ju hyran mycket billigare och vi kan leta mer permanenent boende i lugn och ro.

Det vart så lungt i magen när vi vet att vi har någonstanns att ta vägen nu. Och killen kommer dessutom och hämtar oss vid vandrarhemmet imorgon. Hur snällt är inte det?!

Nu ska jag nog ta mig upp till rummet och ta en paus innan vi beger oss ut i nattvimmlet och letar middafsplats =)

Kram

dagsplaner

Nu ska jag och Carolin snart bege oss ut och se på en lägenhet som hon har blivt erbjuden att komma och titta på, så vi hoppas att det blir bra och att hon får den.

Jag har suttit och mailat ett par lägenheter till nu på morgonen och dessutom hörde min Buddy av sig nu på morgonen =) Så jag har mailat honom och hoppas på att han har lite tid med mig i helgen. Skulle vara väldigt skönt att få svar på några små frågor.

Jag ska ju dessutom ringa lite annat folk också... så himla mycket nytt folk och det kommer ju bara blir fler =/ Men det blir nog bra... hoppas jag.

Jaja, ska springa iväg nu så vi har tid att virra bort oss på vägen =)

Kramar

Design

Jag hatar designen!
Jag har gjort ca 20-30 stycken nu men blir missnöjd med alla och slänger dem.. så nu får ni stå ut.. eller det är klart ni gör!
Ni borde ju mest bry er om vad jag skriver.. right?

Ny design kommer så fort jag tagit Wien-bilder och orkat sätta mig ned för att fixa, vilket kanske tar lite tid.. men sen så smånigom!

Nighty!

Framme i Vienna

Så..
Hann inte med ett endast bloggande på Arlanda, det gick ju hur fort som helst.
Kom dit, checkade in, drack lite kaffe, sa hej till pappa, gick på toaletten, boardade och var framme i Wien knappt 2 h senare...

Sen fick vi våra väskor snabbt, hittade rätt buss på 5 min, somd essutom gick om 10 min så var inne i wien ca 40 min senare, följde instruktionerna till punkt och pricka och hittade vandrarhemmet utan att gå fel en endaste gång. Känns som om det gick lute för bra allting, eller så har vi bara flyt =)
Och så gick vi upp till rummet, andades lite och gick sedan ut för att kolla på stan och hitta ngt att äta, känner mig lite lost då jag faktiskt inte kan ett ord tyska, typ.. men hoppas på att det löser sig.

Väl hemma igen, hemma och hemma.. =/ så tog vi varsitt glas vin nere i baren på vandrarhemmet som faktiskt har en samma priser som en KTH barså där kände vi oss hemma =) Och nu har vi suttit och mailat och bloggat och nördat oss en stund. Perfekt att ha trådlöst nät här nere i receptionen.

Vi har fått varsinn Buddy av skolan också och vi har kommit på ca tusen frågor att ställa till dem =)
De kommer bli rädda när de träffar oss!

Ska sitta och icke jobba en stund, har ju mailat och letat bostad i snart 2 h..

Kram

Wien i morgon

Ok... borde packa, fixa klart designen och säkert tusen andra saker som jag inte gjort än.. men men

Tänkte bara säga hej!
Hej!
Och presentera min lilla blogg som jag just nu är arg på för jag blir aldrig nöjd med designen så sitter och pillar och pillar och sen bara slänger jag allt.. så får se om det kommer upp ngt snyggt eller om det får vara så här...

Men i allafall.. för att sluta att vara "dagen innan neggo" så imorgon åker jag till Wien och det känns helt sjukt.. att jag från och med i morgon kommer att sova i ett annat land i ca 5 månader! Helt tokigt!

Så jag lär väl skriva lite imorgon när jag sitter på arlanda.. lär bli ett bar timmar dötid!

Så..
Ses då?

RSS 2.0